Kā un kāpēc pavasarī apgriezt pelargonijas: jūs būsiet pārsteigti par rezultātiem

Lai jūsu pelargonija kļūtu par sulīgu krūmu, pavasarī to apgrieziet līdz celmam.

Ja vēlaties, lai jūsu pelargonijas vasarā ziedētu sulīgi, pavasarī ir laiks tās apgriezt. Pelargoniju pavasara apgriešana ir vislielākais ieguldījums to turpmākajā ziedēšanā.

Kāpēc pelargoniju apgriež pavasarī

Pelargoniju dzimtene ir dienvidos, un tās ļoti mīl sauli. Ziemā saules trūkuma dēļ augi kļūst iegareni un bez lapām. Šādu skumju parādību, iespējams, ir pamanījis ikviens uz savas palodzes.

Pati no sevis, bez iejaukšanās, situācija nemainīsies. Protams, noteikti atkal izaugs jauni dzinumi ar jaunām lapām. Bet tie augs uz auga galotnēm. Lai no pelargonijām izveidotu sulīgu, ziedošu krūmu, pavasarī tas obligāti jānogriež zem celma.

Vai pelargonijas var iznīkt pēc apgriešanas pavasarī

Pelargonijas labi reaģē uz apgriešanu. Vienīgais drauds ir sakņu puve. Tas var notikt, jo pavasara apgriešanas laikā ir jānogriež lielākā daļa lapu, tāpēc pelargonijai vienkārši nav, ar ko iztvaikot mitrumu.

Lasi vēl: Slikti jaunumi leģendārā aktiera Jāņa Paukštello dzīvē – cilvēki ir satraukti un pauž atbalstu

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Tāpēc ir svarīgi pēc apgriešanas pēc iespējas mazāk laistīt augu. Vispirms samitriniet augšējo augsnes slāni podā, pēc tam pakāpeniski palieliniet ūdens daudzumu, pievēršot uzmanību podā esošajam svaram, augsnes izžūšanas ātrumam un jauno lapu skaitam.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment